Bijzondere dingen maken met bijzondere mensen

Bijzondere dingen maken met bijzondere mensen, dát is de missie van Vechta. Of het nu in de meubelmakerij, op kantoor of in het groenonderhoud is, de medewerkers van Vechta werken met elkaar aan een uniek product.

We hebben de overtuiging dat ieder mens een deel kan zijn van een maakproces, ieder op zijn of haar eigen niveau en tempo.

 

De medewerkers krijgen daarbij door professionals vaardigheden aangeleerd die van belang zijn voor het functioneren op de arbeidsmarkt, het uiteindelijke doel voor elke medewerker.

Vechta werkt in drie fasen:

 

Fase 1: Ontdek je talent

Wanneer in beeld is wat de kracht en mogelijkheden van de medewerker zijn, kan onder begeleiding arbeidstraining worden geboden of een vakopleiding worden gevolgd.

 

Fase 2: Doorgroeien

Als de medewerker vorderingen maakt en het werk goed gaat, is er de mogelijkheid om door te groeien naar werk in de vorm van een proefplaatsing of werkervaringsplaats. Dit is de opmaat naar fase 3.

 

Fase 3: Doel bereikt

Wanneer het heel goed gaat, is er uitzicht op een betaalde baan. Dit is een volwaardige arbeidsovereenkomst conform de regeling waar de medewerker onder valt (bijv. wajong, wia of bijstand).

 

De nadruk binnen Vechta ligt op hout en verbouw, maar we bieden ook arbeid op het gebied van kleinschalig groenonderhoud, het repareren van fietsen en administratie. Kom maar gewoon langs, dan gaan we kijken waar je talenten liggen. Iedereen kan bij Vechta ontdekken waar hij goed in is en wat bij hem of haar past.

Vechta is een erkend leerbedrijf voor hout en meubel maken, maar ook voor opleidingen op het gebied van ontwerp en technische tekenen, administratie en groen.

Omdat wij vinden dat privé en werk van grote invloed zijn op elkaar heeft Vechta de juiste hulpverleners in dienst om de medewerkers naast begeleid werken ook woonbegeleiding en budgetcoaching te bieden.

 

 

Drijvende Kracht

Roel Westerman is samen met een enthousiast en professioneel team de kracht achter het bedrijf. Vechta is door ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport gekenmerkt als zorginstelling.