Vechta: voor iedereen die graag werken wil

Wajong-uitkering, dagbesteding, bijstand of afgekeurd? Bij Vechta kan iedereen terecht die gemotiveerd is om aan het werk te gaan.

 

Inmiddels werken er zo’n dertig medewerkers bij Vechta, dat een onderkomen heeft in het Staatsbos bij Rheezerveen. Dagbesteding, werkervaringsplaatsen of betaalde arbeid; alles loopt door elkaar en voor iedereen is er ruimte bij Vechta.

 

Dagbesteding mag dan een slecht imago hebben, Vechta ziet het anders: Hier ben je net als ieder ander. Wel of geen arbeidscontract, je bent aan het werk, sámen aan het werk. Iedereen draagt bij aan de producten die we maken, ongeacht wat zijn of haar taak was. Dat gevoel willen we benadrukken.

 

Waarom kiezen voor Vechta?

In elke baan zul je je enigszins moeten aanpassen, maar bij Vechta kunnen medewerkers redelijk zichzelf zijn. Hier worden de goede kwaliteiten benadrukt, waardoor medewerkers zich gewaardeerd voelen.

 

Reguliere werkgevers hebben vaak te hoge verwachtingen van hun werknemer met een beperking. Bij Vechta kunnen medewerkers zich ontwikkelen zonder het gevoel te hebben onder druk te staan. Hier kunnen ze op hun eigen niveau en in hun eigen tempo onderdeel zijn van een maakproces.

 

Financieel

De plek die een medewerker inneemt wordt gefinancierd door bijvoorbeeld zorg in natura (awbz) of door een pgb (persoonsgebonden budget). Ook is het mogelijk dat een medewerker zelf voor de financiering zorgt.